Metra - Metra Academy, 02/06/23: Vrijheidsbeperkende maatregelen (VBM), begrip en onbegrip tussen zorgontvanger en -verlener

terug naar nieuwsberichten

 

 Op 2 juni gaan we dieper in op de aanpak m.b.t. vrijheidsbeperkende maatregelen en de impact op de relatie tussen zorgontvanger en -verlener. Deze opleiding beoogt om zorgmedewerkers uit te leggen wat ze kunnen en mogen verwachten van de patiënt of bewoner. En hoe je tot beschermende maatregelen kunt komen met de juiste proportie tussen enerzijds het gedrag en anderzijds het risico.

Een beslissingsboom, vertrekkend vanuit het gedrag van de patiënt of bewoner, kan een leidraad zijn om op een geschiktere manier te handelen. Ook om alle neuzen van een team in dezelfde richting te krijgen, is deze beslissingsboom een bruikbaar medium.

 

Heidi Lemmens, ergotherapeut, lesgever en freelance deskundige binnen het VBM-beleid, gidst u doorheen deze opleidingsdag, met evenwichtige aandacht voor theoretische knowhow, concrete implementatie op de werkvloer en praktisch toepassen.

Inschrijven kan vanaf nu, uitsluitend via academy@metra.be. We laten maximaal 20 cursisten toe, snel reageren is de boodschap, deze opleiding is erg gegeerd. 

 

U vindt alle gedetailleerde informatie m.b.t. onderwerp, doelgroep, programma en inschrijven in de uitnodiging in bijlage of via deze link . De opleiding vindt plaats in de comfortabele seminarieruimte van METRA bv, Jan Samijnstraat 25, 9050 Gentbrugge.

Voor alle info, toelichting en vragen bent u welkom op academy@metra.be, bellen kan via 09/227.71.74.

 

We kijken ernaar uit om jou of je collega’s te mogen begroeten op deze opleidingen!


Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5