Metra - Metra Academy, 17/05/23: Ergonomisch werken in de zorg – praktische workshop

terug naar nieuwsberichten

 

Werkdruk in de zorg wint het té vaak van de juiste werkhouding. De juiste tiltechnieken en hulpmiddelen worden daar jammer genoeg niet steeds toegepast. Er wordt té dikwijls op de fysieke kracht (belastbaarheid) van de zorgverlener teruggevallen. Zo worden er telkens grenzen overschreden, wat nefast is voor het gestel, de vitaliteit en mettertijd ook de mentale gezondheid van de zorgverlener.

Deze praktijkgerichte opleiding geeft je de juiste handvaten om door (beter) gebruik van divers manuele transferhulpmiddelen ergonomisch te werken en tegelijkertijd meer comfort te bieden aan je patiënt of bewoner.

We beperken het aantal deelnemers tot maximaal 12 personen en voorzien ruim voldoende materiaal om iedereen uitgebreid te laten oefenen. De opleidingen worden gegeven door de ervaren lesgevers van Ergoteam. Ze richten zich naar zorgverlenend personeel (verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, …) die hun kennis willen verruimen rond “correct gebruik van transferhulpmiddelen in de zorg”.

Inschrijven kan vanaf nu, uitsluitend via academy@metra.be, de eerste 12 inschrijvers zijn zeker van hun plaats. De opleidingen vinden plaats in het comfortabele seminarieruimte van METRA bv, Jan Samijnstraat 25, 9050 Gentbrugge. U vindt alle gedetailleerde informatie m.b.t. onderwerp, doelgroep, programma en inschrijven via deze link .


Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5