Metra - MetrAcademy - opleidingen voorjaar 2020

terug naar nieuwsberichten

OPLEIDING metrAcademy, opleidingen voorjaar 2020:

OPGELET!!! OMWILLE VAN DE CORONA MAATREGELEN ZIJN DE OPLEIDINGEN UITGESTELD NAAR EEN LATERE DATUM

METRA bundelt onder de naam metrAcademy alle opleidingen die wij aanbieden voor professionele zorgverleners. Deze opleidingen focussen zich vooral rond de thema’s transfers, manutentie, ergonomie en comfort & bescherming voor de zorgontvanger. Onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen. We leggen de lat ook hoog: elke opleiding moet qua onderwerp een belangrijke meerwaarde bieden aan de professionele zorgverlener én de opleidingen worden verstrekt door onafhankelijke specialisten, die een referentie zijn in de sector. Er wordt ook evenwicht nagestreefd tussen theorie en uitgebreide praktijkoefeningen. Er zijn telkens ook maar maximaal 20 cursisten toegelaten om een optimale leeroverdracht en interactie te garanderen.

De opleidingen vinden plaats in het comfortabele seminarielokaal van METRA, Jan Samijnstraat 25, 9050 Gentbrugge.

Tot aan de zomer van 2020 plannen wij 3 opleidingsdagen:

(2) 28 april 2020 VOLZET!! : ‘Transfers volgens de Golden Circle Why - How – What: opstaproces (actieve tillift) en transfers binnen de grenzen van het bed (transferlakens)’ door Jo De Clerck (ComfortCare)  --> UITGESTELD NAAR 15/9/20

(3) 21 mei 2020: ‘Het Transfer-Analyse-Model 2.0, met focus op een ergonomische werkhouding tijdens het verplaatsen van een patiënt’ door Lieven Maertens (Zorgergonomie) --> UITGESTELD NAAR 8/9/20

De volgende opleiding heeft dus als thema "Transfers volgens de Golden Circle: Why - How - What strategie & de mobiliteitsklasse".

Door de vergrijzing is er in woonzorgcentra én ziekenhuizen een sterke evolutie naar een groter aantal bewoners en patiënten met een grote zorgafhankelijkheid. Voor elke zorg (verplaatsen, baden, toiletbezoek, hygiëne, …) bestaan er aangepaste hulpmiddelen en technieken die de zorg vergemakkelijken en het zorgcomfort verhogen.

Tijdens deze studiedag leer je aan op welke manier je de objectieve noden en mogelijkheden in kaart kan brengen aan de hand van de mobiliteitsklassen en het redeneren volgens de Golden Circle. Hierdoor bepalen we objectief welke transferhulpmiddelen en -technieken je kan inzetten in functie van de mogelijkheden van de te verplaatsen persoon.

Nadien vertalen we de theorie naar de praktijk en krijgt iedereen uitgebreid de kans om met allerhande transferhulpmiddelen (opstahulp, verschillende types actieve tilliften & verschillende types glijlakens) te werken en worden er heel wat ‘tips & tricks’ meegegeven om de juiste transfertechnieken in te zetten voor elk profiel van de mobiliteitsklasse.

Jo De Clercq, kinesitherapeut, tewerkgesteld in woonzorgcentrum De Wingerd en freelance consulent in comfortzorg, gidst u doorheen deze studiedag, met evenwichtige aandacht voor theoretische knowhow, concrete implementatie op de werkvloer en uitgebreid praktisch toepassen.

Inschrijven kan vanaf nu, snel wezen is de boodschap, wij beperken het aantal deelnemers tot maximaal 20! U vindt alle gedetailleerde informatie m.b.t. onderwerp, doelgroep, programma en inschrijven in de uitnodiging in bijlage of via deze link.

METRA bundelt onder de naam metrAcademy alle opleidingen die wij aanbieden voor professionele zorgverleners. Deze opleidingen focussen zich vooral rond de thema’s transfers, manutentie, ergonomie en comfort & bescherming voor de zorgontvanger. Onderwerpen die ons na aan het hart liggen. We leggen ook de lat ook hoog: elke opleiding moet qua onderwerp een belangrijke meerwaarde bieden aan de professionele zorgverlener én de opleidingen worden verstrekt door onafhankelijke specialisten, die een referentie zijn in de sector. Er wordt ook evenwicht nagestreefd tussen theorie en uitgebreide praktijkoefeningen. Er zijn telkens ook maar maximaal 20 cursisten toegelaten om een optimale leeroverdracht en interactie te garanderen.

De opleidingen vinden plaats in het comfortabele seminarielokaal van METRA, Jan Samijnstraat 25, 9050 Gentbrugge.

 

Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5