Medische weegschalen

Metra biedt u een brede waaier van kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke weegschalen aan. Het merendeel van deze weegschalen zijn medische weegschalen die voldoen aan een uitgebreide reeks van normen en voorschriften.   Hierna vindt u een selectie uit ons gamma aan medische weegschalen. Zoekt u een ander type weegschaal? Aarzel niet ons te contacteren.  Het volledige gamma KERN weegschalen.
 
Onder medische weegschalen worden alle niet-automatische weegschalen verstaan die bedoeld zijn om gebruikt te worden voor het bepalen van het lichaamsgewicht bij medische toepassingen (bijvoorbeeld patiënten-, baby- en stoelweegschalen, gekeurd per klasse).Deze weegschalen vallen onder de Europese Richtlijn 2014/31/EU.
 Op medische weegschalen zijn tevens de voorschriften van toepassing voor medische hulpmiddelen die op de markt worden gebracht conform de Europese Richtlijn 93/42/EEG.
Alle modellen in de categorie APPROVED MEDICAL DEVICE (AMD) zijn weegschalen die verificatie vereisen en die in medische toepassingen kunnen worden gebruikt.
APPROVED MEDICAL DEVICES– Soorten weegschalen voor medische  toepassingen waarvoor verplichte verificatie vereist is:
+ alle weegschalen die worden gebruikt voor het bepalen van het lichaamsgewicht in medische toepassingen. Het bepalen van het gewicht wordt gebruikt voor de prognose, diagnose, preventie, monitoring, behandeling of verlichting van ziekten.
+ geverifieerde medische personenweegschalen met een maximale resolutie van 3000 cijfers zijn geclassificeerd als Verificatieklasse III (zie typeplaatje).
De exploitant van de weegschaal is verplicht ervoor te zorgen dat aan de nationale eisen wordt voldaan en dat de conformiteitsbeoordeling plaatsvindt markeringen blijven intact. KERN & SOHN GmbH aanvaardt hiervoor geen verantwoordelijkheid.
 
Een PROFESSIONAL CARE-weegschaal (PC) van KERN heeft geen goedkeuring volgens de Richtlijn Medische Hulpmiddelen en beschikt eveneens niet over een goedkeuring conform de Europese Richtlijn voor niet-automatische weegwerktuigen.
Als de weegschaal niet voor medische toepassingen wordt gebruikt, zijn deze goedkeuringen niet noodzakelijkerwijs wettelijk vereist. D.w.z. dat PROFESSIONAL CARE-weegschaal niet geverifieerd en kunnen ook niet worden geverifieerd. Dit is een aanzienlijk verschil vergeleken met de APPROVED MEDICAL DEVICES van KERN.
PROFESSIONAL CARE-weegschalen van KERN kunnen overal worden gebruikt, waar de meting niet wordt gebruikt om medische handelingen te bepalen. Dit geldt bijvoorbeeld op het gebied van pathologie, babyweegschalen voor verloskundigen, personenweegschalen en babyweegschalen in apotheken of wegen voor zelfcontrole, b.v. in sportstudio's.
Voor de volgende doeleinden is een verplichte verificatie niet vereist:
+ lichaamsweegschalen in de pathologie
+ personen- en babyweegschalen
+ babyweegschaal voor verloskundigen
+ personenweegschaal tijdens bloedafname voor de bereiding van bloedproducten

Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5