Standaard tilband met clips

Standaard tilband met clips is te gebruiken in combinatie met een passieve lift. De band is geschikt voor korte transfers tussen bijvoorbeeld bed, stoel en rolstoel of om een zorgvrager van de vloer te tillen.
 
Een standaard tilband is te gebruiken voor transfers van zorgvragers in de passieve mobiliteitsklasse. Deze zorgvragers zijn niet in staat om zelfstandig transfers te maken, zij hebben bij verplaatsingen altijd hulp nodig van een zorgverlener.
 
De standaard tilband is gemaakt van sterk polyester en daardoor gemakkelijk aan te brengen. De tilband kan bevestigd worden met iQ-clips of S-clips.
 
De zorgverlener brengt de standaard tilband aan voor het maken van een transfer. Na de transfer verwijdert de zorgverlener de tilband weer. De standaard tilband is leverbaar in diverse materialen, elk met hun eigen kwaliteiten en voordelen.
 
Verkrijgbaar in verschillende materialen:
 
POLYESTER
Polyester is een geweven, sterk en glad materiaal. De stof is geschikt voor korte transfers. Een polyester tilband is gemakkelijk aan te brengen. Door de juiste structuur heeft dit wel de gewenste stroefheid bij het uitvoeren van de transfer. Door de weving en het gebruikte garen is de stof erg duurzaam en ontstaan er geen ladders in de stof. Polyester droogt zeer snel. Na het centrifugeren is het vrijwel droog en bijna direct opnieuw te gebruiken.
 
NETSTOF
De waterdoorlatende netstof is ideaal voor een tilband die wordt gebruik voor douchen of baden. De netstof is gemaakt van polyester, een geweven, sterk en glad materiaal. De stof is geschikt voor korte transfers. Een polyester tilband is gemakkelijk aan te brengen. Door de juiste structuur heeft dit wel de gewenste stroefheid bij het uitvoeren van de transfer. Mede door de weving en het gebruikte garen is de stof erg duurzaam en ontstaan er geen ladders in de stof. Polyester droogt zeer snel. Na het centrifugeren is het vrijwel droog en bijna direct opnieuw te gebruiken. Standaard tilband met clips Alle standaardbanden zijn voorzien van gepolsterde beenflappen van foam. Dit zorgt voor een fijne drukverdeling onder de benen. Bovendien is een voordeel dat deze niet wateropnemend zijn.
 
EZESLYDE
Ezeslyde is een geweven, sterk, dun en zeer glad polyester. Door deze kenmerken is ezeslyde heel gemakkelijk aan te brengen. De stof is uitermate geschikt voor korte transfers. De stof glijdt gemakkelijk langs het lichaam en andere textieloppervlakken. Dit voorkomt eventuele afschuifkrachten zoveel mogelijk. Ezeslyde droogt zeer snel. Na het centrifugeren is het vrijwel droog en is het bijna direct opnieuw te gebruiken.
 
+ comfortabele pasvorm met goede hoofdondersteuning
+ verkrijgbaar in meerdere materialen
+ polstering in niet-wateropneembaar foam
+ keuze tussen reguliere iQ- Clips of S-Clips zonder meerprijs (met S-Clips = geen voorraad product)


  • Omschrijving
  • Specificaties
Referentie Omschrijving
PQSS
Standaard tilband POLYESTER, (XSS tot XXL) voor 4-puntsjukken, versterkte hoofdsteun met 2 baleinen, gepolsterde beenslips, met 4 x iQ-Clips, max. 230 kg
PQSB
Standaard tilband NETSTOF, (XSS tot XXL)
voor 4-puntsjukken, versterkte hoofdsteun met 2 baleinen, gepolsterde beenslips, met 4 x iQ-Clips, max. 230 kg
PQSE
Standaard tilband EZESLYDE, (S tot XL)
voor 4-puntsjukken, versterkte hoofdsteun met 2 baleinen, gepolsterde beenslips, met 4 x iQ-Clips, max. 230 kg
- Wasbaar op 60°C.
Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5