Uniek ventilerend 3D bedtextiel ontwikkeld met en voor de zorg.
Skincair transferlaag en hoeslaken in één rondom het matras.


Medisch 3D hoeslaken met uitstekende ventilatie - Snelle afvoer van transpiratievocht
Ventilerend, glad, plooi- en kreukvrij, elastisch, verend en zacht. De Skincair ventilerende matrashoes is ontwikkeld voor en in samenwerking met de zorg. Het unieke 3D-materiaal bevordert het beweeggemak en zelfredzaamheid, verbetert het lig- en slaapcomfort, zorgt voor betere ventilatie, beschermt de huid en verlicht de (mantel)zorg. Skincair zorgt ervoor dat bewegen in bed gemakkelijker wordt en warmte en vocht beter worden afgevoerd.

Een betere huidconditie door goede ventilatie
Als u het in bed vaak warm heeft of als uw lichaam moeite heeft met het reguleren van de lichaamstemperatuur dat is dat van grote invloed op uw huidconditie, slaapcomfort en nachtrust. Zweet verlaat het lichaam als damp en wordt druppels wanneer het niet snel genoeg kan worden afgevoerd. De druppels blijven op de huid liggen en zorgen ervoor dat de huid
minder goed kan ademen, harder moet werken om de lichaamstemperatuur op pijl te houden en daardoor weer meer gaat zweten. Meestal voelt u niet eens dat u zweet, maar als uw huid vochtig wordt, kunt u er last van hebben. Zeker als u vanwege verminderde mobiliteit en/of medische oorzaken langdurig verblijft op bed en moeilijk kan keren en bewegen. Warmte en vocht worden dan sneller voelbaar en hebben invloed op de conditie van uw huid en uw slaapcomfort. Transpireren in bed is vervelend omdat, in een niet voldoende ventilerend bed, het vocht nergens naartoe kan.

De Skincair toplaag neemt vocht razendsnel op
De 3 mm dikke Skincair matrastopper is in staat snel vocht op te nemen. U slaapt direct op het ruitjespatroon van de bovenlaag - bestaande uit een opliggend raster en lager liggende eerste luchtkamertjes + dat ervoor zorgt dat o.a. zweetdamp en vloeibare druppeltjes snel worden opgenomen. De toplaag en de huid blijven hierdoor droog en worden niet te warm, wat belangrijk is voor het in stand houden van een goede huidconditie. Daarnaast bestaat de bovenlaag uit supermicrogarens met tientallen niet-holle vezelfilamenten waartussen waterdamp en waterdruppels zich snel kunnen verplaatsen naar de middenlaag, zonder opgenomen te worden in het garen zoals bij katoenen bedtextiel het geval is.

Vocht verdwijnt naar de middenlaag en verdampt
Vocht - transpiratievocht, huidvloeistof en/of urine - wordt via de luchtkamertjes aan de bovenkant direct naar de middenlaag geleid. Die middenlaag is 2,5 mm dik, relatief open en bestaat voor slechts 10% uit textiel (een fijne niet-holle verende mono-filamentenstructuur) en voor maar liefst 90% uit lucht. Hierdoor verdwijnt het vocht direct naar de onderste laag en naar buiten, waar het de ruimte heeft om verder te verdampen. Dit effect wordt versterkt door bewegingen van het lichaam in bed - het lichaam zelf fungeert als het ware als een airconditioningsmotor.

Het bed blijft droog, u slaapt beter
De bijzondere samenstelling van het Skincair-materiaal zorgt er dus voor dat het bed droog blijft. Het materiaal bestaat uit een unieke mix van verschillende type garens en niet-holle vezels. Holle vezels zoals katoen worden niet gebruikt, deze hebben namelijk de nadelige eigenschap dat zij vocht opnemen en dus nat kunnen worden. Het Skincair-materiaal neemt geen vocht in zich op en is daardoor in staat zijn vocht snel door te leiden zonder zelf snel vochtig te worden en lang vochtig te blijven. Deze bijzondere, ventilerende vochtafvoerende en verdampende eigenschappen zijn van grote waarde voor het gebruik in de zorg, thuiszorg en bij medische problemen thuis. Iemand die ligt en slaapt op de Skincair heeft minder last van warmte en vocht, slaapt meer ontspannen en rustiger door en verhoogt hiermee zijn/haar kwaliteit van leven. Door de snelle afvoer en verdamping van vocht blijft de Skincair daarnaast langer fris van geur waardoor minder verschoningen nodig zijn.

Beter bewegen en draaien in bed
Gemakkelijker bewegen dankzij satijnzachte bovenlaag
Een andere belangrijke eigenschap van Skincair is de gladheid en zachtheid van het materiaal. De toplaag van de Skincair matrastopper is gemaakt van zeer fijne, gladde garens. Zacht en comfortabel met veel dezelfde eigenschappen als satijn, waardoor u er direct op kunt liggen en slapen zonder dat het gebruik van een extra onder- of hoeslaken nodig is. Het ruitjespatroon vormt luchtkamers waarop u ligt. Dit ligt comfortabel en vermindert samen met de fijne, gladde garens weerstand en wrijving met de huid. Dit maakt het gemakkelijker om te keren, uzelf te bewegen of zelfstandig te gaan verliggen in bed. Mensen in verpleegcentra en ziekenhuizen of mensen die thuis zorg krijgen omdat ze minder mobiel zijn, zijn hierdoor zelfredzamer op een Skincair. Indien toch door professionele zorgverleners of mantelzorgers zorg- en transferhandeling nodig zijn ter assistentie dan zorgt de lagere wrijving ervoor dat deze handelingen minder kracht kosten en in een aantal gevallen niet door twee maar door slechts één persoon uitgevoerd kunnen worden.

Veel ligcomfort dankzij de Skincair medisch 3D hoeslaken

Plooit niet, is elastisch en niet drukverhogend
De elasticiteit van de 3D-structuur zorgt voor veel ligcomfort. Het heeft een uitstekend verend vermogen, zorgt voor een goede gewichtsverdeling en vormt zich nauwkeurig naar het lichaam. Hierdoor plooit en rimpelt de Skincair ventilerende hoeslaken niet onder uw lichaam en werkt deze niet drukverhogend, zoals katoenen lakens die snel plooien en vouwen. U schuift daarnaast niet onderuit als u het hoofdeinde van het bed omhoog zet, omdat het materiaal zich nauwkeurig vormt rondom het lichaam en niet zorgt voor een ‘glijbaaneffect’. En de elasticiteit van Skincair heeft geen negatieve invloed op de drukverminderde werking van het matras waar u op ligt.

Zacht hoeslaken voor de huid
De ventilerende hoeslaken van Skincair voelt aan als satijn. Dit is prettig tegen de blote huid en zorgt ervoor dat u met minder moeite keert en beweegt, gemakkelijker gedraaid kan worden en indien nodig in en uit bed kan worden geholpen. Er is weinig wrijving met de huid en de huid blijft vanwege de ventilerende eigenschappen van Skincair droog. Huidirritatie wordt zo vermeden. Dit laatste is van belang voor Skincair-gebruikers die veel op bed verblijven, een kwetsbaardere huid hebben en/of specifiek huidaandoeningen hebben die hen hinderen bij het bewegen en slapen in bed.

- Uitstekende ventilatie
- Snelle afvoer van transpiratie vocht
- Beter bewegen en draaien in bed
- Veel ligcomfort
- Zacht voor de huid
- Plooit en kreukt niet
- Elastisch en niet drukverhogend
- Medisch hoeslaken en transferhulpmiddel in één
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Documenten
Referentie Omschrijving
SKIN1000P2-90 Skincair medisch 3D hoeslaken
lengte: 205 cm
breedte: 155 cm
gewicht: 0,95 kg
89% Super Micro Polyester
11% Elastan
2 elastische banden

Wasbaar op 60° tot 125 keer
Drogen in wasdroger max. 90° of aan de lucht laten drogen (korte droogtijd, weinig restvocht)

Class I MD
Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5