De Maxxcare Heel Pro Evolution hielbeschermer is een eenvoudige een effectieve oplossing om decubitus aan de hielen te voorkomen en de wondgenezing te ondersteunen.

Vier afzonderlijke luchtkokers in de Heel Pro Evolution verdelen de druk optimaal over de onderzijde van de voet, waarbij de hiel volledig vrij komt te liggen. De uiterst gladde buitenzijde beschermt maximaal tegen schuifkrachten en maakt dat de hielbeschermer vrijwel onmerkbaar te dragen hoe de gebruiker ook in bed ligt.

De Maxxcare hielbeschermer kan uitstekend in combinatie met verbandmiddelen bij wondzorg aan de voeten worden gebruikt. Zorg er wel voor dat het verband nergens de voet kan afknellen. Voor een snelle wondgenezing van decubituswonden aan de hiel is offloading (wegnemen van druk) essentieel. Met de Maxxcare Heel Pro Evolution weet u zeker dat dit zal gebeuren op een haast onmerkbare en comfortabele manier.

MaxxCare info

Direct vanuit de verpakking kan de Maxxcare Heel Pro Evolution op eenvoudige wijze stabiel over de voet worden geplaatst. De 4 unieke afzonderlijke luchtkokers zijn met precies voldoende lucht gevuld om een zo optimale drukverdeling mogelijk te maken. De versie van de Heel Pro Evolution past om iedere voet tot een omvang van 43 cm. Blijkt de voetomvang groter dan 43 cm, dan is de Heel Pro Evolution maat XL de optimale keuze. Is de voetomvang kleiner dan 38 cm dan biedt de Heel Pro Evolution maat Small de meest optimale pasvorm.

Maatbepaling MaxxCare Heel Pro Evolution:
MaxxCare maatbepaling

Er zijn navulsets te verkrijgen met daarin 4 luchtkokers die in de Maxxcare hielbeschermer zijn verwerkt en eenvoudig zijn te verwisselen.

MaxxCare luchtkoker MaxxCare luchtkokerLopen met de Maxxcare Heel Pro Evolution is geen probleem. De extra stroeve onderzijde zorgt ervoor dat de kans op uitglijden tot een minimum wordt beperkt. Uiteraard is het niet de bedoeling om lange afstanden te gaan afleggen, maar van het bed naar het toilet en terug is prima mogelijk.

MaxxCare


Het beschermhieltje Guardy met aanpasbare sluiting biedt bescherming aan de hiel en de voet. Dit product kan ook gebruikt worden voor de bescherming ter hoogte van de elleboog. (foto 4)

De antidecubitus sok Guardy, gemaakt van een zeer zachte acrylstof waardoor drukplekken worden vermeden. Gewatteerd met wasbare polyurethaangel die de druk in de elleboog/enkel verspreidt. (foto 5)
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Documenten
Referentie Omschrijving
MXCST Maxxcare Heel Pro Evolution Standaard (tot 43 cm)
MXCS Maxxcare Heel Pro Evolution maat S (< 38 cm)
MXCXL Maxxcare Heel Pro Evolution maat XL (> 43 cm)
MXCNSST Maxxcare Heel Pro navulset voor Standaard (4st)
MXCNSS Maxxcare Heel Pro navulset voor maat S (4st)
MXCNSXL Maxxcare Heel Pro navulset voor maat XL (4st)
ADHI Guardy© beschermhieltje en elleboogbeschermer
ADAS Guardy© antidecubitus sok per paar
MaxxCare Heel Pro Evolution:
- Nylon weefsel voorzien van een polyurethaan coating aan de binnenzijde
- De voering is vervaardigd uit een polyester micro fleece
- Het zwarte anti-slip gedeelte aan de onderzijde is een polyester weefsel voorzien van een polyurethaan coating
- Wasbaar op 60°C.

Beschermhieltje Guardy (blauw):
- De vulling bestaat uit siliconen holle vezel, geeft hoge veerkracht.
- Hypo-allergeen, antibacterieël.
- Aanpasbare sluiting met gespen, hierdoor snel aan te brengen.
- Wasbaar op 35°C.

Antidecubitus sok Guardy© (wit):
- Gemaakt van zeer zachte acryl stof die drukpunten vermindert.
- Polyurethaan gelvulling thv de hiel die zorgt voor een goede drukverspreiding.
- Wasbaar op 35°C.

Verwante producten

Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5